ŠIBENIK Optužnica protiv 51-godišnjakinje koja je u neubrojivom stanju palila oko Dubrave

Pixabay

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je u utorak optužnicu protiv 51-godišnjakinje koja se tereti da je tijekom srpnja sedam puta namjerno izazvala požar u naseljima u šibenskoj Dubravi,  a šibenski Općinski sud donio je rješenje da joj se istražni zatvor zamijeni mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Okrivljenica se tereti da je u neubrojivom stanju sedam puta od 18. do 23. srpnja izazvala požar i tako počinila kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.
Na otvorenome u naselju u kojemu živi, u borovoj šumi i na smetlištu, u blizini više obiteljskih kuća, te na susjedovoj parceli na kojoj je na suhom vezu bilo sedam plovila vrijednih između 375 i 450 tisuća kuna i u štali jednog od susjeda zapaljenim je improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene loživim uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje, priopćeno je iz Općinskoga državnog odvjetništva.
Nakon paljenja požari su se razbuktali, ali su ugašeni zahvaljujući pravodobnoj intervenciji vatrogasaca, policije i mještana, a okrivljenicu se tereti da je tako ugrozila imovinu točno neutvrđene vrijednosti, ali svakako veće od 200.000 kuna.
Optužno vijeće Općinskoga suda u Šibeniku donijelo je rješenje kojim je okrivljenici istražni zatvor zamijenjen mjerom opreza liječenja na slobodi u nadležnoj zdravstvenoj instituciji.

Komentiraj