Šibenik nije dobio licencu za HT Prvu ligu

Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza objavio je rezultate središnjeg postupka licenciranja za novu natjecateljsku sezonu 2021./2022. Iznenađenje je da u prvom krugu licencu za najviši, ali i drugi rang natjecanja nije dobio HNK Šibenik dok su ostali aktualni prvoligaši zadovoljili propisane uvjete. Savez nije objavio razloge zašto licenca nije stigla na Šubićevac.

Od članova Druge HNL licencu za HT Prvu ligu su zasad dobili Hrvatski dragovoljac koji bi u slučaju promocije igrao na stadionu u Kranjčevićevoj te Cibalia dok je ona odbijena Dugopolju, Inter-Zaprešiću, Opatiji, Orijentu 1919 i Rudešu. Prvoligaške licence vrijede i za niži rang natjecanja.

UEFA licencu za sljedeću sezonu su dobili Dinamo, Osijek, Gorica, Rijeka, Hajduk, Slaven Belupo, Istra 1961, Lokomotiva i Varaždin dok je za UEFA Ligu prvakinja ona odobrena ŽNK Splitu i ŽNK Osijeku.

Licenca za Drugu HNL je dodijeljena Belišću, BSK Bijelom Brdu, Croatiji Zmijavce, Dinamu II, Dubravi, Inter-Zaprešiću, Junaku, Kurilovcu, Kustošiji, Lučkom, Međimurju, Opatiji, Osijeku II, Orijentu 1919, Sesvetama i Solinu, a odbijena je Crikvenici, Dugopolju, Hrvacama, Jarunu, Karlovcu 1919, Marsoniji, Mladosti Ždralovi, Rudar Labinu, Rudešu, RNK Splitu, Šibeniku, Trnju, Vukovaru 1991, Zagorecu Krapina i Zmaju Makarska. Hajduk II je sam odustao od Druge HNL obzirom da su na Poljudu odlučili ugasiti rezervnu momčad.

Žalbe na odluke komisije se podnose do 5. svibnja, a rok za donošenje konačnih odluka je 27. svibnja.

Komentiraj