Hrvoje Jelavic/PIXSELL

ŠIBENIK Napadači na 19-godišnjaka ostaju u pritvoru

Dvojicu 19-godišnjaka, koji su prošloga petka u Šibeniku brutalno pretukli svoga vršnjaka iz Drniša, ispitao je u ponedjeljak dežurni zamjenik u Županijskom državnom odvjetništvu (ŽDO) u Šibeniku, a potom im je sud odredio istražni pritvor.

Kako se navodi u izviješću ŽDO-a, mladiće se sumnjiči za kazneno djelo nanošenja osobito teške tjelesne ozljede. Iz ŽDO-a napominju kako postoji osnovana sumnja da su mladići oko 12 sati 9. listopada 2015. u Šibeniku, na Trgu Andrije Hebranga, najprije u jednom lokalu prijetili 19-godišnjem Drnišaninu i izazivali ga na tuču. Pošto je on otišao iz lokala, mladića su ga sustigli i dogovorivši se da će ga teško tjelesno ozlijediti, najprije su ga verbalno napali, a zatim ga snažno udarili šakom u glavu.

 

  • Zbog udarca, mladić je pao na pod i zadobio osobito teške tjelesne ozljede glave zbog kojih mu je život doveden u opasnost te je, nakon operativnoga zahvata, hospitaliziran u KBC Split.

 

Nakon ispitivanja dvojice 19-godišnjih napadača, Državno odvjetništvo donijelo je rješenje o provođenju istrage i sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnoga zatvora, što je sudac prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i od ponavljanja kaznenoga djela.

Komentiraj