Šibenik: Još uvijek se istražuje četverostruko ubojstvo i samoubojstvo, svi koji su poznavali ubojicu su u šoku

Policija i dalje istražuje slučaj četverostrukog ubojstva i samoubojstva koji se dogodio u subotu u Vodicama i Šibeniku, a najavila je da će više informacija objaviti u ponedjeljak na konferenciji za medije. U međuvremenu se nagađa što bi mogao biti motiv ovog zločina koji je potresao Hrvatsku, piše ŠibenikIN.

“Što je motiviralo Branka Koloper na taj užasni čin, ne znam, na to bi mogli odgovoriti psihijatri, no on je posljednja osoba za koju bih mogao pomisliti da je u stanju napraviti tako grozan zločin”, rekao je dogradonačelnik Šibenika Danijel Mileta.

Oni koji su poznavali 57-godišnjeg Kolopera, tvrde, ne mogu ga spojiti s onim što je učinio. Otac je dva sada već odrasla sina, koji su blizu tridesetih godina, a sa suprugom, s kojom je živio u kući koju mu je počeo graditi otac u gradskom kvartu Vidici, rastao se prije dosta godina. Od tada se više zadržavao u Donjem Polju pored grada, u vikendici sa solarnim panelima, pored koje je prije dvije godine napravio i bazen. Vilu je oglašavao, kažu njegovi prijatelji i poznanici, i na Bookingu za najam turistima, kao Villu Solitude, objekt koji nudi vanjski bazen, besplatan WIFI i opremu za roštilj.

To mu je, kažu, otkako je zapao u financijske probleme, bio i dodatan izvor prihoda, donosi ŠibenikIN.

Villa Solitude u vlasništvu pokojnog Branka Kolopera. Photo: Izvor MyLuxoria.com

 

Uzlet devedesetih

Počeo je raditi kao kondukter u Autotransportu, a nakon toga se od 1984. godine zaposlio kao električar u TLM-u. Devedesetih je, kao i većina, odlučio otvoriti nešto svoje, dućan i pekaru u svojoj kući na Vidicima, i odatle je sve krenulo, i Matkol i poslovni uzlet.

“On nama u društvu nikad nije pričao o svojim poslovnim problemima, pogotovo ne o detaljima. A dok ga je išlo, dok je imao, davao je svima. Bio je predsjednik Odbojkaškog kluba Šibenik, kojem je bio mecena, pa je bio i u školskom odboru Osnovne škole Vidici, i tu je pomagao, kad je trebalo platiti autobus, izlete, marende, napraviti sendviče, poslati nekom kruh, kolače, kome god je trebalo, osobito za djecu, mlađariju, to nikad nije bio problem, to se rješavalo na dnevnoj bazi, te sitne donacije i sponzorstva u naturi su se rješavale, odmah, preko mobitela. Znao je i sam sjesti u auto, kombi i dovesti ih gdje treba. Pomagao je i crkvu, bio je dobar prijatelj i sa svećenicima”, otkrivaju  za ŠibenikIN njegovi prijatelji.

 

Pokojni Branko Koloper u šibenskoj narodnoj nošnji. Photo: Facebook

 

“Kao da se pomirio s tim da će mu od svega ostati samo neke peći i strojevi, s kojima će, kako je govorio, u kući gdje je i počeo, ponovno otvoriti neku malu pekaricu, nešto opet šuškati … I onda se dogodilo ovo. Šok i nevjerica u gradu”, kazao je jedan od njegovih poznanika.

Službene informacije iz policije

Branko Koloper, vlasnik tvrtke Matkol u stečaju, u Šibeniku je automatskim oružjem likvidirao bračni par Marija i Radojku Danek te Tonija Šparadu, a u Vodicama izvršnog direktora maloprodajnog lanca Djelo, Tedija Slamića.

Sa žrtvama je bio u poslovnom odnosu.

Šibensko-kninska policija u nedjelju je izdala priopćenje o tom slučaju, u subotu u 12:56 sati zaprimljena je dojava da je u Vodicama, u vozilu pored ceste, pronađen mrtav muškarac. Očevidom je utvrđeno da se radi o 47-godišnjaku koji je pronađen u automobilu s više prostrijelnih rana na tijelu.

Pokojni Tedi Slamic, vlasnik trgovačkog lanca Djelo. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U 13:23 sati policija je od Hitne medicinske pomoći zaprimila dojavu o pronalasku još tri mrtve osobe, žene i dvojice muškaraca, u jednom objektu na Južnoj magistrali. Policija je utvrdila da se radi o 42-godišnjaku, 62-godišnjaku i 61-godišnjakinji, navedeno je da su umrli nasilnom smrću i da na tijelu imaju prostrijelne rane.

Odmah je raspisana potraga za počiniteljem i obaviještena javnost da se potražuje vozilo Škoda Karoq sive boje, registarskih oznaka ŠI-959-HF.

Koloper počinio samoubojstvo

Nešto kasnije u nedjelju, u 18:22 sati, policija je dobila dojavu da je na području Vodica pronađeno osobno vozilo za kojim je raspisana potraga te mrtvo tijelo počinitelja Branka Kolopera.

Stravično ubojstvo u Vodicama. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

 

Policija je tijekom nedjelje nastavila provoditi istragu, kako bi povezali sve događaje koji su prethodili četverostrukom ubojstvu i samoubojstvu. Svih četvero ubijenih imali su prostrijelne rane, a tijela svih mrtvih osoba prevezena su na Odjel patologije bolnice u Šibeniku radi obavljanja obdukcije i utvrđivanja uzroka smrti.

 

 

Komentiraj