Šibenik imenovao novog trenera

Mario Cvitanović je novi trener Šibenika. Na toj funkciji naslijedio je Damira Čanadija s kojim je jučer sporazumno raskinuta suradnja.

U priopćenju sa Šubićevca se navodi: “Ovim putem Vas obavještavamo kako je novi trener prve momčadi HNK Šibenik gospodin Mario Cvitanović.

Iznimno nam je zadovoljstvo što klupu Narančastih preuzima domaći i perspektivni trener.

Službeno predstavljanje novog trenera Marija Cvitanovića, uz prisutstvo sportskog direktora Darija Dabca, bit će sutra, 26.09.2022. u 13:00 sati u klupskim prostorijama HNK Šibenik.

Ovim putem uprava kluba želi Mariju toplu dobrodošlicu na Šubićevac te puno sreće, bodova i pobjeda na klupi našeg kluba.”

Cvitanović se tako u hrvatski nogomet vraća nakon ožujka 2018. godine kada je podnio ostavku u Dinamu. Debitirat će sljedećeg vikenda kada Šibenik u sklopu 10. kola SuperSport HNL-a dočekuje Goricu.

47-godišnjak je s trenerskim poslom počeo u NK Zagrebu gdje je bio pomoćnik Miroslavu Blaževiću i Luki Bonačiću. Karijeru potom nastavlja u Radniku iz Sesveta vodeći juniorsku momčad te asistirajući Dinku Jeličiću. Bio je i skaut hrvatske reprezentacije u eri Igora Štimca.

U Dinamo dolazi u srpnju 2014. godine te je prije prve momčadi vodio juniore i drugu momčad koja se natjecala u 2. HNL. Plave je vodio ukupno osam mjeseci u kojima je u 31 službenom susretu ostvario 20 pobjeda, 8 neriješenih ishoda i 3 poraza.

U inozemstvu je pak radio u saudijskoj Al-Wehdi gdje se 2019. godine zadržao nepuna tri mjeseca. Od rujna te godine bio je bez angažmana.

Komentiraj