epa

Shiffrin obranila naslov ukupne pobjednice

Amerikanka Mikaela Shiffrin četiri je dana prije svog 23. rođendana i teoretski osigurala drugi uzastopni naslov ukupne pobjednice u Svjetskom kupu, ona je trećim mjestom u veleslalomu u Ofterschwangu u petak pet utrka prije kraja sezone pobjegla Švicarki Wendy Holdener na nedostižnih 603 boda razlike.

Shiffrin je dominirala u Svjetskom kupu ove sezone, ostvarila je 10 pobjeda u tri različite discipline, a usto je i na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojila zlato u veleslalomu i srebro u kombinaciji.

Sjajna Amerikanka sada ima 1573 bodova, druga Holdener, koja je u petak zauzela 14. mjesto, ima 970, dok je treća Njemica Viktoria Rebensburg sa 847.

Pobjednica utrke u Ofterschwangu je Norvežanka Ragnhild Mowinckel (25), kojoj je to prva pobjeda u Svjetskom kupu u karijeri. Ona je ostvarila 66 stotinki bolje vrijeme od druge Rebensburg, odnosno 74 stotinke od treće Shiffrin. Za Mowinckel, koja je na nedavnim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojila dva srebra, u veleslalomu i spustu, dosada je najbolji rezultat u Svjetskom kupu bilo drugo mjesto iz veleslaloma u Kronplatzu iz siječnja.

Nakon pretposljednjeg veleslaloma sezone Rebensburg je stigla nadomak osvajanja svog trećeg malog Kristalnog globusa u ovoj disciplini, nakon 2011. i 2012. godine. Rebensburg sada ima 582 boda, 92 više od druge Francuskinje Tesse Worley, a 101 od treće Shiffrin.

Posljednji veleslalom vozit će se sljedećeg tjedna na završnici Svjetskog kupa u Aareu, a Rebensburg će osvojiti naslov ako završi među prvih 15 ili ako Worley ne pobijedi.

Komentiraj