Sheryl Crow optužila menadžera Michaela Jacksona da ju je seksualno uznemiravao

Sheryl Crow otkrila je kako ju je bivši i sada već pokojni menadžer Michaela Jacksona Frank DiLeo seksualno uznemiravao dok je bila njegova prateća pjevačica.

U novom intervjuu za The Independent, Sheryl Crow je također objasnila ‘sudar s realnošću u glazbenoj industriji’ prije nego je postala popularna samostalna glazbenica.

“Zaista je zanimljivo vratiti se u to vrijeme i prisjetiti se tih nekih  iskustava koja sam prošla, a zatim usporediti s činjenicom gdje sam sada. Čini mi se kao da smo prošli dugačak put kako bi mogli razgovarati o svemu tome i svom tom seksualnom uznemiravanju koje sam trpjela tijekom turneje Michaela Jacksona od strane njegovog menadžera i danas slobodno o tome govoriti za pokret #MeToo ali svejedno imam nekako osjećaj kao da sam još zarobljena u tom vremenu.“

Sheryl Crow je navela da ju je Frank DiLeo u više navrata seksualno napastovao i obećao da će sabotirati njezinu karijeru ako ne udovolji njegovim zahtjevima. Već ranije je u svojoj autobiografiji +Words + Music’ 2020. godine tvrdila da je DiLeo podmetnuo tabloidne priče o njoj “kako bi Michael Jackson izgledao kao da ga zanimaju žene”, navodeći da se Jackson zaljubio u nju i ponudio joj milijune da dobije dijete.

“Naivnost je tako lijepa stvar. Bilo je nevjerojatno u svakom pogledu i obliku. Činjenica da jedna mlada žena iz stvarno malog grada vidi svijet i surađuje s vjerojatno najvećom pop zvijezdom je nevjerojatna. Ali također sam prošla ‘taj sudar sa realnošću u glazbenoj industriji'”, izjavila je Sheryl Crow za Independent rekavši pri tom da je u svojim memoarima prvi puta o tome progovorila i da joj je bilo stvarno nelagodno, ali istovremeno toliko osnažujuće da može razgovarati o tome, a zatim pustiti glazbu koja je bila inspirirana tim događajima.

“Nije li za takvo što upravo tu glazba? Da nam pomogne da prođemo kroz naša iskustva i nadamo se da će se i ostali prepoznati u sličnim situacijama kroz glazbu koju sam stvorila.”

Već u nekim ranijim izjavama je Sheryl Crow izjavljivala da je tijekom vremena provedenog kao prateća pjevačica Michaela Jacksona vidjela neke ‘stvarno čudne’ stvari.

Menadžer Michaela Jacksona Frank DiLeo je umro u kolovozu 2011. nakon operacije srca u 63. godini. Kao menadžer Michaela Jacksona je s njim surađivao od kraja 80-ih sve do njegove smrti 2009. godine.

Komentiraj