Sezona je za Nadala gotova. Liječnik uvjeren u njegov povratak

Za Rafaela Nadala je ova sezona najvjerojatnije završena, nakon što mu je u petak u području ozlijeđenog lijevog kuka napravljen operativni zahvat, a procijenjeno vrijeme potrebno za oporavak je pet mjeseci, izjavio je u subotu Nadalov predstavnik za medije.

Nadalu se ozljeda dogodila tijekom meča drugog kola na ovogodišnjem Australian Openu, u kojem je poražen od Amerikanca Mackenzieja McDonalda. Tako je surekorder s Novakom Đokovićem po broju osvojenih Grand Slam naslova (22) bio prisiljen propustiti sve turnire nakon toga, a najteže mu je pao otkaz nastupa na Roland Garrosu, gdje je 14. puta osvajao pobjednički trofej. Legendarni Španjolac, koji je danas proslavio 37. rođendan, tako je odigrao tek četiri meča u 2023. i ostvario jednu pobjedu.

“Rafa će za nekoliko sati započeti s funkcionalnom rehabilitacijom. Uobičajeno je da oporavak traje pet mjeseci”, izjavio je u priopćenju Nadalov zastupnik Benito Perez-Barbadillo.

Kad je objavio da će propustiti ovogodišnji nastup na Roland Garros, na kojem je imao neprekidan niz nastupa od 2005., Nadal je rekao i da će 2024. vjerojatno biti njegova zadnja godina igranja na ATP Touru. Nadalov liječnik Angel Ruiz-Cotorro uvjeren je da će se Nadal još jednom uspjeti oporaviti od ozljede i ponovno zaigrati.

“Očekujem da će se Rafa potpuno oporaviti u rečenom vremenskom okviru, a možda i brže. izjavio je Ruiz-Cotorro za Reuters.

“Ovisit će o razvoju situacije. S ovom vrstom ozljede postoje različiti procesi. Trebat će prvo malo odmora, a onda ćemo započeti s rehabilitacijom te nakon šest tjedana vidjeti što će se događati… očigledno je da će s tenisom početi vrlo sporo”, dodao je Nadalov liječnik.

Prve procjene nakon ozljede na Australian Openu govorile su o izbivanju s terena oko osam tjedana, što se pretvorilo u izgubljenu sezonu. Nadal je u ožujku ispao iz društva Top 10 prvi put nakon 2005., a sada se nalazi na 15. mjestu. Na ljestvici koja će biti obavljena nakon Roland Garrosa Nadala neće biti među 100 najboljih tenisača svijeta, a to mu se posljednji put dogodilo još kao 16-godišnjaku, 14. travnja 2003., kad se nalazio na 109. poziciji.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner