Sezona “Art Parka” završava uz humanitarnu akciju i “Bijelu noć”

Marko Lukunic/PIXSELL

Novootvoreni “Art Park” kod zagrebačke uspinjače završit će ovogodišnju sezonu i druženje s publikom s dva događanja na otvorenom – u četvrtak će se održati humanitarna aukcija street art radova, a u subotu program će se službeno zatvoriti uz projekt “Rabbit Hole”, s kojim sudjeluje u kulturno-umjetničkoj manifestaciji “Bijela noć”.

Festival “Art Park” pokrenula je udruga Pimp my Pump koja je krajem lipnja ove godine revitalizirala, od smeća očistila i oslikala prekrasan, ali zapušten park na lokaciji između između Ilice, Tomićeve i Strossmayerovog šetališta, čime ga je vratila svojim sugrađanima i s ponosom pokazala svim turistima.

U četvrtak, 29. rujna, od 17 do 21 sat u parku će se održati humanitarna aukcija na kojoj će se moći kupiti drveni paneli koje su u Art Parku, tijekom ljeta, oslikali brojni umjetnici, a sav prihod donirat će se azilu u Marinićima.

Radove dimenzija 220×140 cm potpisuju Lunar, Miro Župa, Modul, Hana Tintor, Yuri Lagano, Dominik Vuković, Boris Bare, Lav, Svenkie, Sarme, Kolarek, Fat Heat, R2D2, Wane, Dock, Thorn. Radove treba platiti odmah, a kupcima će se omogućiti prijevoz i dostava na kućnu adresu.

U subotu, 1. listopada, održat će se program “Rabbit Hole”, u okviru kulturno-umjetničke manifestacije “Bijela noć”. Taj će dan park prirediti programe za posjetitelji od 13 sati, sve do jedan sat iza ponoći.

Uz igranje ping-ponga i ugostiteljske ponude, održat će se dvije glazbeno-vokalne radionice u organizaciji Udruge Praktikum i pod umjetničko pedagoškim vodstvom Melite Lovričević.

Ranija radionica namijenjena je djeci od 12 do 15 godina, a kasnija za mlade i “sve one koji se tako osjećaju”.

Od 16 sati kreće cjelodnevni glazbeni program u sklopu kojega će se izmjenjivati dj-i Agregat Sun i Kuna s Art Park Jam Crew bendom, a istovremeno će trajati i crtanje uživo.

Kada padne mrak, oko 20 sati, upalit će se svjetlosne instalacije kojima će na poseban način biti osvjetljeno pedesetak radova raznih umjetnika, a to će biti prvi puta od njegovog nastanka da je park osvjetljen.

Komentiraj