Severinin odvjetnički tim uložio žalbu na presudu kojom joj je oduzeta skrb nad sinom

Odvjetnički tim Severine Kojić podnio je dvije žalbe na presudu zagrebačkog Općinskog građanskog suda kojom je poznatoj pjevačici oduzeta skrb nad sinom, piše subotnji Jutarnji list.

Severinini odvjetnici su ranije podnijeli zahtjev za određivanjem privremene mjere da otac djeteta, dijete ne smije odvesti iz Hrvatske jer je, kako kažu, od Severine zatražio da mu preda dječakovu putovnicu.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, u žalbi na 30-ak stranica obrazlaže se zašto Severina Kojić smatra da sud treba ukinuti presudu, konkretnije, navodi se kako se sud upustio u odlučivanje s kim će dijete živjeti, a da pritom nije uzeo u obzir da dijete upoznaju s činjenicom gdje će mu biti dom. Također, navodi se kako se, prema konvenciji UN-a o pravima djeteta, dijete mora pitati za mišljenje i upoznati sa svim pitanjima koja se tiču njegova privatnog života.

Severinini odvjetnici smatraju i kako, prilikom donošenja presude, nije bilo ostvareno temeljno ljudsko pravo na nepristrano suđenje, a navode i niz činjenica koje je, prema njihovom mišljenju, prvostupanjski sud krivo ustanovio.

Unatoč žalbi, do odluke višeg suda, Severina Kojić će morati poštivati prvostupanjsku odluku kojom je određeno da dječak živi s ocem, Milanom Popovićem.

 

Komentiraj