Meteorološki servis Severe Weather Europe objavio je kako će Hrvatsku ovog vikenda ahvatiti ekstremno visoke temperature za ovaj dio godine.

Najviše dnevne temperature, predviđaju, dosezat će i 28 stupnjeva Celzijusa. Temperature koje se najavljuju za vikend su, navodi portal, za desetak stupnjeva veće od prosjeka u ovo doba godine.

U istočnoj Hrvatskoj i Srbiji, gdje će biti najtoplije, mogli bi pasti i temperaturni rekordi.

HRT je, pak, u svojoj prognozi najavio toplo vrijeme, ali bez spominjanja ikakvih ekstrema.

U unutrašnjosti će sljedećih dana, biti djelomice sunčano te i dalje relativno toplo. Uz više oblaka u subotu će na zapadu još gdjegod biti koje kapi kiše ili rosulje, a od ponedjeljka će oblačnije, uz povremenu kišu biti uglavnom u gorju, te unutrašnjosti Istre i Dalmacije. Ujutro će mjestimice biti i magle. Vjetar većinom slab, a temperatura u blagom padu.

Na Jadranu tijekom vikenda toplije, te uglavnom suho i barem djelomice sunčano, uz mogućnost za malo kiše ponegdje na sjevernom dijelu u subotu. Od ponedjeljka ponovno oblačnije i svježije, premda i dalje iznadprosječno toplo za početak studenoga, uz povremenu kišu. Jugo će u subotu prolazno oslabjeti i na sjevernom Jadranu okrenuti na buru, gdjegod i jaku, podno Velebita i s olujnim udarima, a u nedjelju ponovno jačati, pa će početkom sljedećeg tjedna mjestimice biti i jako.

Komentiraj