SEVER “Vlada ozbiljno uzima samo sebe i vuče u svom pravcu”

Tomislav Miletic/PIXSELL

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever u ‘Novom danu’ N1 televizije govorio je o najavljenoj mirovinskoj reformi zbog koje predstavnici sindikata danas idu na sastanak s ministrom rada Markom Pavićem.

Sever je rekao da sindikati nisu bili uključeni u mirovinsku reformu. “Mi smo mogli zaključiti u kojem pravcu će sve ići još za vrijeme vlade Tihomira Oreškovića. Upozorili smo i ministra rada da je očito da su sve pripremili i da od nas sad trebaju samo potvrdu. Oni su rekli da nije tako”, rekao je i dodao kako je ministar Pavić dan prije prvog razgovora na brifing pozvao dva dnevna lista koja je upoznao s mirovinskom reformom.

“Mi smo prošlu srijedu dobili poziv za sastanak u petak, a u četvrtak je taj sastanak odgođen. Mi ćemo dobiti ono što je očigledno, da Vlada ne uzima za ozbiljno nikog osim sebe i vuče u svom pravcu. Ta razina bahatosti izazvala je reakciju kod ljudi. Mi smo krenuli s pripremom, ovo ne smije proći bez javnog odgovora. Umjesto ozbiljnog razgovora imamo bahato, prepotentno ispucavanje Vlade i minstarstva. Ljudi su očito trošak za njih i nadam se da će to sad prepoznati oni kojih se to tiče, ali i šire”, poručio je.

Naglasio je i kako su spremni uključiti i sredstva i organizirati sindikalni prosvjed. “Nije više pitanje je li netko simpatičan ili ne, je li simpatično što rade sindikati… To je mirovinska reforma, jedna od ključnih reformi koje se mogu dogoditi i koje se tiču cijelog društva”, kaže Sever. Od današnjeg sastanka s ministrom Pavićem očekuje da im da mogućnost iznijeti prijedoge i da počnu pregovori.

Komentiraj