SEVER: “Jasno je tko je manipulirao cijelo vrijeme”

Sindikalist Krešimir Sever u petak je u ‘Newsroomu’ N1 televizije komentirao Vladinu odluku da prihvati sve zahtjeve inicijative ’67 je previše’. Sever kaže kako je sada jasno tko je manipulirao građanima i dodao kako sindikatima referednum nije bio primaran, ali da nisu imali izbora jer ih Vlada nije htjela slušati.

“Jasno je tko je manipulirao cijelo vrijeme. Dok je zakon išao na prvo, drugo čitanje, pa tijekom prikupljanja potpisa mi nismo odstupali. Vlada je i tada znala, a i zna sada da taj trošak od 45 milijardi kuna ne postoji”, kaže i dodaje kako su oni narodu dali priliku da kaže što misli o reformi, jer ih vlast nije pitala.

Ne očekuje ispriku Vlade, ali i kaže da se ne trebaju njima u sindikatima ispričati nego ljudima kojima nisu vjerovali i koje nisu poštovali. “U Hrvatskoj se, neovisno bila lijeva ili desna Vlada, događa da te Vlade popuštaju pred Europskom komisijom, bonitetnim agencijama itd. Ne prilaze tome kritički nego poslužnički. Nemaju snage ni volje oduprijeti se argumentima. S istim argumentima s kojima smo mi progovarali mogli su i oni”, rekao je Sever.

Dodaje i da sindikatima nije bio primarni cilj skupljati potpise za vrijeme kampanje za europske izbore. Nudili su Vladi da promijene zakon, da idu s njim u treće čitanje ili nastave pregovore, ali ništa od toga nisu htjeli prihvatiti. “Nije nam bio primarni cilj referendum, ali nepošteno je sada da građani koji su dali potpise referendum ne dobiju”, zaključio je.

Komentiraj