Sestre Jurković osvojile peto mjesto u finalu dvojca bez kormilara na EP

Hrvatske veslačice Ivana i Josipa Jurković zauzele su u subotu peto mjesto u finalu dvojca bez kormilara na Europskom prvenstvu u veslanju koje se održava u Rimu. 

Naslov europskih prvakinja osvojile su Rumunjke Iona Vrinceanu i Denisa Tilvescu (7:34.41), srebro je pripalo Britankama Emily Fords i Esme Booth (7:36.20)., dok su Nizozemke Ymkie Cleevering u Veronique Meester (7:39.49) osvojile brončanu medalju.  Sestre Jurković su do petog mjesta došle s vremenom 7:48.26.

Danas su plasman u finale dvojca na pariće osigurala braća Martin i Valent Sinković.  U cilj su ušli s vremenom 6:35.99 što je četiri sekunde prednosti ispred drugoplasiranih Grka, Ioannisa Kalandaridisa i Athanasiosa Palaiopanosa (6:40.64). Treće mjesto pripalo je Talijanima, Simone Venier i Davide Mumolo koji su s rezultatom 06:40.98 također osigurali nastup u finalu A.

“Dosta dobra utrka, sigurna pobjeda. Malo su Grci stisnuli prvih 1000 metara što je dobro da smo imali test za finale. Sad nas očekuje prava utrka u finalu, a tu su sigurno Španjolci i Litvanci najjači protivnici”, rekao je Valent Sinković nakon utrke.

“Prvih 1000 metara su nam bili dosta blizu, ali su se preforsirali pa smo im u srednjem dijelu utrke dosta otišli. Sutra nas očekuje teška utrka od samog početka pa do kraja”, nadodao je Martin Sinković.

U drugoj polufinalnoj skupini svoje mjesto u finalu osigurale su posade Španjolske, Srbije i Litve. Finalna utrka na rasporedu je sutra u 12:59 sati.

Komentiraj