Sestra Miroslava Škore nositeljica liste Domovinskog pokreta u Slavoniji

Iako se očekivalo da će čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro biti nositelj u 4. izbornoj jedinici, njena će nositeljica ipak biti Vesna Vučemilović, inače Škorina sestra.

Vučemilović je znanstvenica, doktorica ekonomije i marketinška stručnjakinja, koja za sebe kaže da je “žena, majka i supruga koja svima kaže što ih ide i ne daje lažna obećanja”.

“Birači će odlučiti kome će dati povjerenje. Rezultati koje je Miroslav Škoro ostvario na predsjedničkim izborima i povratne informacije s terena daju nam pravo očekivati dobar rezultat u četvrtoj izbornoj jedinici”, rekla je za Večernji list Vučemilović.

Dodala je da iza Ivana Anušića, HDZ-ovog kandidata, stoji stranačka mašinerija. “Budući da živim u Osječko-baranjskoj županiji, mogu reći da stvarnost nije najbolji saveznik Anušićevom optimizmu. Nijedan negativan proces kojem u ovome kraju već godinama svjedočimo nije zaustavljen u njegovom mandatu. Negativni demografski trendovi, masovno iseljavanje, propast poljoprivrede i proizvodnje općenito, zapošljavanje po stranačkoj osnovi, namješteni natječaji u raznim područjima, korupcija i klijentelizam, sve to slavonski čovjek s nevjericom predugo gleda. Više nećemo gledati, sad ćemo mijenjati”, rekla je Vučemilović.

Bila je uključena i u predsjedničku kampanju kako bi, rekla je, pomogla bratu svojim znanjem i kompetencijama. “Obiteljska sam žena i to mi je bilo jedino normalno. Tijekom kampanje obišli smo cijelu Hrvatsku i susreli brojne ljude koji su u bratovim porukama i nastojanjima prepoznali način da se konačno u Hrvatskoj pokrenu prijeko potrebne promjene. Njihova nada, hrabrost i vjera u promjene ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim pa nisu ni mene. Formiranje stranke i nastavak političkog djelovanja bilo je jedino ispravno što se moglo napraviti”, istaknula je.

Poručila je da Domovinski pokret nije regionalna stranka, nego “ozbiljna opcija na nacionalnoj razini”, što će “stručni ljudi s raznolikim kompetencijama” koji će biti nositelji lista i dokazati.

Komentiraj