Šest osoba stradalo u požaru u staračkom domu u Andraševcu, premijer na požarištu izrazio sućut

U Andraševcu u Domu za starije i nemoćne osobe “Zelena oaza” u subotu rano ujutro izbio je požar, na teren su odmah stigli vatrogasci, a iz Policijske uprave krapinsko-zagorske doznaje se da je požar izbio jutros oko 6,45 sati.

Prema pisanju portala zagorje.com, pored doma se u dvorištu nalazio drveni objekt u kojem su po svemu sudeći, bili smješteni i štićenici doma te je ondje i došlo do požara. Objekt je izgorio do neproznatljivosti.

Kako je za Jutarnji list, potvrđeno iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe, u objektu je pronađeno šest mrtvih tijela.

N1 javlja da su na požarište stigli premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Premijer Andrej Plenković dao je izjavu za medije, izrazivši sućut.

“Nažalost, prema prvim informacijama koje smo dobili smrtno je stradalo šest osoba. U tijeku je očevid.

U ovom trenutku osim izražavanja najdublje sućuti obiteljima smrtno stradalih osoba, ne mogu reći ništa više. Pričekat ćemo da nadležne službe obave svoj posao”, kazao je premijer, javlja N1.

Zagreb, 10.01.2020. – Na požarište Staračkog doma u Andraševcu gdje je u subotu ujutro smrtno stradalo šest osoba, došli su i premijer Andrej Plenković i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a premijer je izrazio sućut obitelji stradalih u toj tragediji. foto HINA/ Daniel KASAP/dk

Upitan smatra li da zbog ovog slučaja treba postrožiti inspekcijski nadzor u domovima za starije i nemoćne, premijer je izjavio da će se u ovaj slučaj uključiti županijska tijela i nadležno Ministarstvo.

Komentiraj