Šest građana greškom dobilo drugu dozu drugog proizvođača

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u petak je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite otkrio da je nekoliko građana ‘greškom’ primilo dobilo drugu dozu cjepiva drugog proizvođača.

“Takve greške se prijavljuju kao nuspojave HALMED-u i takvih je slučajeva, koliko znam, bilo šest. Nisu imali nikakvih komplikacija. U svijetu se sad ispituje ta mogućnost kombinacije cjepiva i pretpostavka imunologa je da će takav način cijepljenja dati određenu prednost, no još nemamo potpunu potvrdu jer su straživanja u tijeku. Ti ljudi su greškom dobili drugu dozu drugog cjepiva”, rekao je Capak na konferenciji za medije.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2.529 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16.168. Među njima je 2.227 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 221 pacijent. Preminulo je 46 osoba. Danas je održana press konferencija Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

Capak objavio koliko je osoba u Hrvatskoj došlo u kontakt s virusom, uvedene nove mjere za četiri županije

Komentiraj