Šesnaestero ljudi je ozlijeđeno u eksploziji bombe koja se u vrijeme održavanja mise dogodila ispred katoličke crkve na južnom filipinskom otoku Mindanau, objavili su u subotu svećenik i policija.

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad, no poznato je da u tom području djeluju muslimanski pobunjenici i ekstremisti koji su već izvršavali napade.

Bernardo Tayong, zapovjednik policije grada Midsayapa, rekao je kako je većina ozlijeđenih stajala ispred crkve u tom gradu kad se napad dogodio.

Tayong ističe kako su stručnjaci za eksplozive još uvijek na mjestu događaja. Postoje izvještaji da je u blizini pronađena još jedna bomba, no još uvijek nije poznato dovoljno informacija.

Sigurnosne snage diljem jugoistočne Azije su u stanju najviše pripravnosti uoči Božića i Nove godine. Australska i indonezijska policija su objavile kako su spriječile bombaške napade, a malezijske snage sigurnosti uhitile su navodne militante.

Komentiraj

FOTO:EPA/CERILO EBRANO BEST QUALITY AVAILABLE
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.