Serija “Watchmen” završava, hoće li biti druge sezone?

Kada HBO u ponedjeljak prikaže devetu epizodu serije „Watchmen“, bit će to završetak serije koja je podjednako dobila visoke ocjene i od publike i od kritike. Za HBO, koji je tražio uspjeh sličan seriji „Igra prijestolja“, biti će to prilično velika zadovoljština. Posljednja, deveta epizoda, zaokružuje cijelu priču i ne ostavlja praznine koje bi se mogle ili trebale popuniti u eventualnoj drugoj sezoni. Iako se HBO još nije službeno oglasio, počela su se postavljati pitanja hoće li ipak doći do snimanja druge sezone? A ta pitanja novinari su počeli postavljati Damonu Lindelofu, autoru serije „Watchmen“, nastaloj po istoimenom stripu autora Alana Moorea.

Lindelof je rekao kako su on i njegovi suradnici sve dobre ideje stavili u ovu sezonu i kako nikada nisu razmišljali kako nešto mogu ostaviti za drugu sezonu. „Dok smo radili prvu sezonu uopće nisam razmišljao o drugoj sezoni“, rekao je Lindelof za portal Collider. Rekao je kako on nije vlasnik prava na ekranizaciju „Watchmena“ i ako dođe do snimanja druge sezone, on nije siguran da bi on ponovo trebao biti njezin autor. Osim toga, kaže da bi druga sezona trebala biti puna novih ideja. „Ako bih imao pravu ideju, otvoren sam za drugu sezonu. Ali još nemam takvu ideju“, smatra Lindelof.

On nije sklon tome da svaka uspješna serija odmah mora dobiti još nekoliko sezona. „Uvijek trebamo krenuti s pitanjem ‘Trebamo li to napraviti?’, ‘Trebamo li ispričati tu priču?’ Ako je odgovor pozitivan, slijedi pitanje ‘Zašto?’. Trebali bi znati odgovor na to pitanje. Ako ne znamo, onda je bolje da ništa ne radimo“, tvrdi Lindelof koji je dodao “Ovih devet epizoda napravili smo tako da je jasno u kojem smjeru idemo sa svakom misterijom, svako pitanje koje smo postavili na kraju dobiva odgovor. Sigurno nismo željeli završiti sezonu s pucačinom da bi nakon toga snimili drugu sezonu“.

Na kraju Lindelof je rekao kako će se svi skupa odmoriti tijekom nadolazećih praznika, tako da bi se u siječnju moglo znati hoće li se snimati druga sezona serije „Watchmen“. On je ostavio mogućnost da se druga sezona snima ali bez njega, s novim autorom ili autorima.

Komentiraj