SERIE A Slavlje Sassuoloa, Fiorentina i Napoli podijelili bodove

EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI

U ponedjeljak je kompletirano 27. kole talijanske Serie A. Sassuolo je slavio kod Lazija 2:0, a Fiorentina i Napoli su podijelili bodove u Firenci.

U prvoj utakmici Sassuolo je slavio pogocima Berardija iz jedanaesterca u 41. minuti te Defrela u 67. minuti. Hrvatski reprezentativac Šime Vrsaljko odigrao je cijelu utakmicu za Sassuolo, oduzeo je tri lopte, imao jedno presijecanje te otklonio četiri opasnosti. Napravio je jedan prekršaj, a pretrpio ih je dva. Imoa je 19 dodavanja (42% točnih), imao dva centaršuta te podijelio pet dugih lopti.

Fiorentinu je u vodstvo doveo Marcos Alonso u šestoj minuti. Napoli izjednačuje ekspresno, već u idućoj minuti Gonzalo Higuain pogađa za konačnih 1:1. Fiorentina, za koju su nastupili Milan Badelj i Nikola Kalinić, je uputila 12 udaraca na gol Napolija, ali samo je jedan otišao u okvir vrata. S druge strane, Napoli je šest puta pucao prema vratima ‘Viola’, od čega je pet udaraca otišlo u okvir gola.

Milan Badelj izašao je u 89. minuti, a imao je 76 dodavanja, od kojih je jedno bilo ključno. Poslao je sedam dugih lopti, te uputio jedan udaraca van okvira vrata. Nikola Kalinić također je uputio jedan udarac prema vratima, imao tri driblinga (samo jedan uspješan), zabilježio je 24 dodavanja (79% točnih), a od 11 duela u kojima se našao, osvojio ih je šest. Izgubio je jednu loptu, te pretrpio pet prekršaja.

Juventus (61) je sada povećao svoju prednost nad Napolijem (58) na tri boda. Fiorentina je četvrta sa 53 boda, koliko ima i treća Roma.

Komentiraj