ŠERIĆ: “U kontaktu sam s njegovom majkom. Punomoć je samo tehničko pitanje, riješit ću to tijekom dana”

Branka Šerića za obranu Filipa Zavadlava, osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu, angažirali su članovi Facebook grupe “Pravda za Filipa”.

Zavadlav je sinoć, pod jakom policijskom pratnjom, stigao u u zatvorsku bolnicu u Zagrebu. U tu je ustanovu prebačen jer je sudska vještakinja utvrdila da nije raspravno sposoban.

Šerić je za Dnevnik.hr rekao da je u kontaktu s njegovom majkom te da još nije bio kod Zavadlava. “Sudac istrage prvo treba dati službenu dozvolu za posjet, nakon čega mogu otići do njega u terminima koji su predviđeni pravilima zatvorske bolnice”, kazao je Šerić.

Potvrdio je da službeno još nema punomoć da ga zastupa, ali i dodao kako ima pravo na jednokratni posjet te ustvrdio kako je pribavljanje punomoći samo tehničko pitanje te da će sve biti riješeno danas tijekom dana.

Naglasio je i kako će danas put Splita, gdje će prikupiti sve potrebne informacije o ovom slučaju ne bi li mogao otpočeti s aktivnostima.

Podsjetimo, Zavadlav je u subotu, 11. siječnja, ubio troje ljudi u centru Splita. Državno odvjetništvo objavilo je kako je s ciljem bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegovabrata i njega osobno, ilegalno nabavio automatsku pušku i veću količinu streljiva.

Sumnja da je u subotu oko 15:35 naoružan automatskom puškom došao na predio Velog Varoša u Splitu i ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca na motocikl marke Yamaha na kojem su se pojavili 25-godišnji vozač i 38-godišnji suvozač.

Na mjestu događaja od zadobivenih ustrijelnih i prostrijelnih rana preminuo je 25-godišnjak, dok je 38-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede od kojih je, pored pružene žurne liječničke pomoći, preminuo u Kliničkom bolničkom centru Split.

Okrivljeni 25-godišnjak nakon toga je otišao u smjeru obližnje ulice u kojoj je na motociklu marke Suzuki zatekao drugog 25-godišnjaka te je i prema njemu ispalio više hitaca, uslijed čega je on preminuo od zadobivenih tjelesnih ozljeda na mjestu događaja.

Komentiraj