Sergio Hernandez: ‘Luka Dončić je najbolji košarkaš na svijetu, uključujući NBA ligu’

Slovenija je u prvom kolu Skupine C olimpijskog košarkaškog turnira pobijedila Argentinu sa 118-100 uz fantastičnu partiju Luke Dončića. Slovenci su dominirali kroz cijelu utakmicu, na poluvremenu su već imali ogromnih 20 koševa prednosti a nakon 30 minuta bilo je +22. Argentinci nisu mogli parirati Dončiću koji je zabio čak 48 koševa (šut 18/29, 6/14 za tricu), uhvatio11 skokova i asistirao 5 puta. U opasnosti je bio olimpijski rekord Brazilca Oscara Schmidta koji je u Seuolu 1988. Španjolcima zabio 55, međutim izbornik Aleksandar Sekulić ga je u zadnjem periodu izvukao iz igre jer je utakmica bila već odlučena.

“Svi smo mu na klupi govorili, idemo po taj rekord. Ali nije htio, važna mu je bila samo pobjeda”, rekao je veteran Zoran Dragič, a i sam Dončić je govorio na isti način: “Ne zanimaju me rekordi. Željeli smo pobijediti i to smo i napravili. Samo zbog toga smo tu”.

Slovenci su pogodili 16 trica iz 43 pokušaja, naspram argentinskih 5/31 izvan luka, a naši susjedi su bili dominantni i pod koševima, uhvatili su čak 18 napadačkih skokova, dok su Argentinci samo 7 puta uspješno skočili u napadu.

“Dončić je najbolji košarkaš na svijetu, uključujući NBA ligu. Rekao sam to još prije dvije godine, a ako je i bilo neke dvojbe, sada je sve jasno. On je najbolji na svijetu”, rekao je Sergio Hernandez, izbornik argentinske selekcije.

Uz Dončića, Klemen Prepelič je bio odličan sa 22 koša (trice 4/6), Vlatko Čančar 12 koševa (5/12) i 5 skokova.

Iskusne Argentince predvodio je Luis Scola sa 23 koša (9/18), Facundo Campazzo 21 koš (7/16), 6 skokova i 4 asistencije, Gabriel Deck 17 (8/17) i 8 skokova.

U drugoj utakmici iste skupine od 14 sati u ponedjeljak igraju Španjolska i Japan.

Komentiraj