Sergio Escobar uskoro preuzima klupu Šibenika

Prema saznanjima španjolskog dnevnog lista El Periódico Mediterráneo danas će tijekom dana kao novi trener Šibenika biti predstavljen 45-godišnji Španjolac Sergio Escobar Cabus.

Escobar je rođen u Almassori te je prvi trenerski posao imao u lokalnom klubu Almazora. U Španjolskoj je još vodio niželigaše Burrianu, Ondu, te Castellon u kojem je jedan period vodio drugu momčad, a zatim preuzeo i prvu ekipu koja se tada natjecala u jednoj od četvrtih liga španjolskog nogometa te s njom ostvario promociju u ‘Segundu B’.

U srpnju prošle godine postao je pomoćni trener kolumbijskog prvaka Americe Cali gdje je radio u stožeru Argentinca Juana Cruza. U, zbog koronavirus pandemije, izmijenjenom formatu elitnog domaćeg prvenstva America Cali je u turniskom izdanju lige obranila titulu i ponovno se okrunila naslovom prvaka Kolumbije.

Upravo je America Cali poveznica španjolskog trenera i Šibenika, čiji su novi vlasnici (predvođeni Kolumbijcem Eduardom Zapatom) imali suradnju sa spomenutim klubom, te po dolasku u Šibenik i dovodili igrače kolumbijskog prvaka.

Prema tvrdnjama Mediterranea Escobar je jučer stigao u Šibenik i uskoro će biti i službeno predstavljen kao rješenje za do kraja sezone i kao nasljednik smijenjenog Krunoslava Rendulića na klupi ‘Narančastih’. Pomoćnik će mu biti Jacint Guimerá koji će biti zadužen i za kondicijsku pripremu momčadi.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentiraj