Sergej Jakirović napustio klupu Gorice

Nakon uvjerljivog poraza od Hajduka (0:6) u sklopu 23. kola HT Prve lige Sergej Jakirović je odlučio napustiti klupu Gorice.

Ovaj 43-godišnji stručnjak je na klupi velikogoričkog prvoligaša proveo 616 dana u kojim je vodio 61 utakmicu, a tom prilikom je ostvario skor od 27 pobjeda, 15 remija i 19 poraza uz gol razliku 102:80.

Predsjednik kluba Nenad Črnko je ovom prilikom izjavio: “Ovo je jedna od težih stvari u sportu, trenutak kad doslovno morate prelomiti. Nažalost, nismo mi ništa bolji ili drukčiji od ostalih, u nogometu su rastanci dio svakodnevice. Takve stvari se događaju. Iznimno cijenim Sergeja i to što smo se danas razišli, pod ovakvim okolnostima, uopće ne znači da nećemo u budućnosti raditi zajedno. Veliko hvala Sergeju Jakiroviću za sve što je napravio s Goricom, uvjeren sam da će napraviti veliku karijeru u budućnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. U meni i Gorici zasigurno će imati velikog prijatelja i podršku, a trenutke kao što su ovi nastojat ćemo svi zajedno što prije zaboraviti i s pogledom prema naprijed krenuti u nove pobjede”.

Gorica je pod Jakirovićevim vodstvom prošle sezone nakon ulaska u prvu ligu bila najugodnije iznenađenje te je na koncu okončala na petom mjestu ljestvice.

Ove sezone klub se trenutno nalazi na 6. mjestu ljestvice, ali u uvodna četiri kola proljetnog dijela sezone nije uspio postići zgoditak te je uz remije s Rijekom i Osijekom upisao poraze od Dinama i Hajduka.

Nakon 23. kola aktualne sezone tako samo Dinamo, Lokomotiva i Istra 1961 nisu mijenjale trenera s kojim su počeli natjecanje.

Ljestvica:

Komentiraj