SEPP BLATTER “Ne možete kupiti Svjetsko prvenstvo”

EPA/ENNIO LEANZA

Sepp Blatter ne odustaje od tvrdnje kako glasanje za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2022. godine nije bilo namješteno. “Ne možete kupiti Svjetsko prvenstvo”, poručio je Blatter.

79-godišnjak demantira optužbe o korupciji te čeka odluku žalbe protiv osmogodišnje suspenzije iz nogometa. “Siguran sam da u svijetu postoji pravda, i nisam ni u kojem pogledu prekršio zakon”, rekao je Blatter, prenosi BBC.

Krovna svjetska nogometna organizacija novog će predsjednika izabrati na skupštini koja je zakazana za 26. veljače. Blatter je osvojio peti uzastopni mandat u svibnju prošle godine, ali je suspendiran iz nogometa zbog ‘nelojalnog plaćanja’ predsjedniku UEFA-e michelu Platiniju.

Blatter je ustvrdio kako je bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy zamolio PLatinija da ne glasa za domaćinstvo SAD-a za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, koje je naposljetku pripalo Kataru. Platini je ovu tvrdnju i ranije opovrgnuo.

“Ne možeš kupiti Svjetsko prvenstvo. Ono će na kraju otići tamo gdje su najveći politički utjecaji”, dodao je.

“Nisam nikoga ubio, nisam opljačkao banku, niti ikome oteo novac. Čak sam se odlično odnosio prema svim svojim bivšim djevojkama. Istina je, sve me brane”, zaključio je Blatter.

Komentiraj