SENZACIJA U BEOGRADU Fenomenalna 17-godišnja Nika Karabatić prvakinja Europe: U finalu pala dvostruka olimpijska pobjednica!

Autor:

HTS/Adam Hercog

Posljednjeg dana beogradskog prvenstva Europe u tekvondou 17-godišnja članica splitskog Marjana Nika Karabatić postala je prvakinja Europe.

Fenomenalna Karbatić je u finalu pobijedila 14 godina stariju Britanku Jade Jones, te je nakon kadetskog, juniorskog i mlađeseniorskog europskog zlata potvrdila svoj izniman sportski potencijal.

Dvostruka olimpijska pobjednica Jade Jones je dobila prvu rundu 12-5, da bi splitska tinejdžerica sljedeće dvije runde dobila uvjerljivo. Drugu rundu s 8-2 a treću, koja je prekinuta zbog pet opomena za Britanku, kod rezultata 10-2 za Niku.

Na putu do zlata Nika je morala pobijediti iskusnu Turkinju Hatice Kubra Ilgun, a u polufinalu je doslovce pregazila aktualnu svjetsku prvakinju, Mađaricu Luanu Marton (11-2, 16-4).

Hrvatska je danas stigla do nove dvije medalje osvojivši tako ukupno sedam odličja, a brončana je Ivana Arelić iz zagrebačkog Oriona u kategoriji do 62 kilograma.

HRVATSKI TRIJUMF U BEOGRADU Uzeli smo dva europska zlata!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.