SENEČIĆ “Zadovoljni smo presudom, kazna je primjerena”

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Državna odvjetnica Irena Senečić komentirala je u srijedu nepravomoćnu presudu Tomislavu Horvatinčiću, koji je osuđen na 4 godine i 10 mjeseci zatvora a izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradalo dvoje talijanskih nautičara.

Senečić je novinarima kazala kako je zadovoljna presudom.

“Kad dobijemo presudu i kad vidimo obrazloženje vidjet ćemo hoćemo li se žaliti. Kazna je, rekla bih, primjerena. Sud je prihvatio naše navode i presudio”, rekla je pred Općinskim sudom u Šibeniku.

Podsjetimo, Tomislav Horvatinčić nepravomoćno je u srijedu proglašen krivim za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradalo dvoje talijanskih nautičara, Francisco Salpietro i Marinella Salpietro Patel.

Horvatinčić, koji se danas nije pojavio na izricanju presude, dobio je 4 godine i 10 mjeseci zatvora. U kaznu će mu se uračunati vrijeme koje je proveo u pritvoru. Horvatinčić mora platiti i sudske troškove u iznosu od 190.000 kuna. Dobio je i zabranu upravljanja motornim vozilima u trajanju od pet godina. Na presudu može podnijeti žalbu u roku od 15 dana.

Komentiraj