FaH

SENATSKI ODBOR: Nikki Haley za američku veleposlanicu u UN-u

Odbor za vanjske poslove američkog Senata velikom većinom je u utorak prihvatio da guvernerka Južne Karoline Nikki Haley bude veleposlanice u UN-u na prijedlog novog predsjednika Donalda Trumpa, a trebala bi biti lako potvrđena na zasjedanju Senata.

Republikanka Haley (45) prihvaćena je glasovanjem, a samo dva člana senatskog Odbora za vanjske poslove, oba demokrata, bila su protiv Haley, navodeći zabrinutost njezinim nedostatkom iskustva u vanjskoj politici i međunarodnim odnosima.

Nikki Haley je dio generacije u uzletu republikanskih čelnika u Sjedinjenim Državama. Guvernerka je od 2011. u vrlo konzervativnoj državi.

Ona je umjereno kritizirala Donalda Trumpa tijekom kampanje na predizborima 2016. i podržavala njegovog protivnika Marca Rubia. Nije nikada srušila mostove i kada je magnat izabran brzo ju je izabrao za mjesto u UN-u. Haley je jedna od četiriju žena od 21 člana vladine ekipea koju je izabrao novi predsjednik.

Glasovanje o potvrdi Haley na zasjedanju cijelog Senata trebalo bi se dogoditi kasnije u utorak, rekli su senatski službenici.

Komentiraj