Senator s Haitija pucao po prosvjednicima, reporter ranjen u bradu

Senator s Haitija ranio je dvojicu muškaraca tijekom prosvjeda ispred parlamenta. Fotograf agencije Associated Press, Chery Dieu-Nalio, upucan je u lice, a u incijdentu je ranjen i čuvar sigurnosti Leon Leblanc.

Senator Jean Marie Ralph Féthière otvorio je vatru nakon što je izašao iz zgrade parlamenta u glavnom gradu Haitija, Port-au-Princeu, piše BBC.

Dieu-Nalio bio je odjeven u pancirku, na kojoj je velikim slovima bilo ispisano ‘Press’, a senator ga je upucao u bradu. Začudo, prošao je samo s lakšim ozljedama.

Féthière navodi kako je pucao u samoobrani, pokušavajući se zaštititi od prosvjednika. Lokalnim je medijma kazao kako su mu naoružani prosvjednici prijetili, te se samo želio zaštititi.

“Napale su me nasilne militantne grupe, branio sam se. Samoobrana je sveto pravo”, rekao je.

Drugi senator, Patrice Dumont, kazao je kako je Féthière upozorio ljude prije nego što je otvorio vatru. Prosvjednici su se okupili ispred parlamenta, u kojem je senat trebao potvrdti Fritz-Williama Michela za novog premijera. Velike antivladine prosvjede uzrokovali su nestašica goriva i hrane. Zemlja je u ekonomskoj i političkoj krizi.

Komentiraj