SELENA GOMEZ Nisam ovisnica, primam kemoterapiju zbog lupusa

Instagram

Američka pjevačica i glumica Selena Gomez rekla je kako prima kemoterapiju nakon što joj je dijagnosticirana autoimuna bolest lupus. Zabrinutost oko zdravlja 23-godišnjakinje porasla je 2013. godine, kada je otkazala zakazane turneje po Aziji i Australiji, prenose svjetski mediji.

Kasnije je pomoć potražila u rehabilitacijskoj klinici, a njeni su predstavnici negirali kako ima problema s ovisnošću. Pjevačica je kasnije otkrila pravi razlog njene pauze – dijagnosticiran joj je lupus. “Mogla sam imati moždani udar”, rekla je Gomez.

U intervjuu za Billboard magazin osvrnula se na tabloide koji su objavljivali kako je ovisnica o drogama. “Željela sam im reći: ‘Nemate pojma. Primam kemoterapiju, seronje!’. Odmaknula sam se od svega sve dok se ponovno nisam osjećala samouvjereno i ugodno”, kazala je 23-godišnjakinja.

 

  • Nakon što su godinama secirali njenu ljubavnu vezu s Justinom Bieberom, Gomez je tabloidima poručila kako su ‘podli’. “Radim od sedme godine. Unicefova sam ambasadorica od sedamnaeste. Bilo je tako razočaravajuće što su me gledali kao samo još jednu tabloid priču”.

 

Lupus je autoimuna bolest u kojoj imunološki sustav postaje hiperaktivan i napada zdravo tkivo. Ta bolest može dovesti do zatajenja bubrega, srca, mozga, plučnog tkiva ili uništenje kralježnice. Može utjecati gotovo na sve sustave u tijelu, a točan uzrok bolesti i dalje je nepoznat. Simptomi uključuju groznicu, osipe, gubotak kose, umor i bolne zglobove. Trenutnon se tretira kombinacijom lijekova i kemoterapije koji smanjuju djelovanje na imunološki sustav.

Gomez je svoju karijeru započela kao djevojčica na kanalu Disney, a trenutno sudjeluje kao savjetnica na američkom ‘The Voiceu’ i promovira svoj novi album ‘Revival’, a posudila je glas i u drugom dijelu ‘Hotel Transilvanije’.

Komentiraj