Radnici Rafinerije nafte u Sisku blokirali su u srijedu prilaze nekim pogonima rafinerije i time najavili nove prosvjedne akcije. Predrag Sekulić, koordinator Stožera za obranu rafinerije, kaže kako je bokada bila način da upozore da imaju snagu i mogu napraviti gospodarsku štetu u slučaju “da se nastavi u ovom smjeru”.

“Nije istina da Vlada ne može ništa. Vlada također upravlja kompanijom, odnosno s hrvatskim članovima Uprave koje nominira Vlada. Upoznati smo da su i prije odluke donošene u konsenzusu s Vladom, odnosno po nalogu Vlade. Tako je i ovdje isto Vlada dala nalog da se ide u ovo”, kaže on.

“Činjenica je da se oko INA-e uvijek vukao i kriminal. Da je mnogo novca u igri, da je MOL uložio i mnogo novca i na naše pojedine igrače. Činjenica je i da je INA vruć krumpir i da bi ga se svi htjeli ustvari i riješiti. Tada se najbolje maknuti od toga. Mada ću podsjetiti da je ministar Ćorić u svakoj svojoj izjavio rekao da on ne bi ulazio u taj dio priče jer da postoje stručnjaci u INA-i i Upravi, 6 stručnjaka, koji su o tome donijeli odluku. Dakle, ipak se ograđuje jer mislim da svi znaju o čemu se ovdje radi”, rekao je Sekulić HRT-u.

Komentiraj