Sekulić: “MOL-ov krajnji cilj je JANAF”

Siščanin Predrag Sekulić, dugogodišnji lider pokreta za očuvanje sisačke rafinerije, je za N1 komentirao današnji nastup ministra Tomislava Ćorića kojim je komentirao otkriće Nacionala.

„Jednom je Ćorić jasno rekao da energetika nije njegov resor, odjednom puno zna o rafinerijskom poslu, a stručnjake optužuje da zauzimaju strane“, poručio je i dodao da je Sisak bio uspješniji nego Rijeka i da rafineriju nije trebalo gasiti, kao i da se boji za rafineriju u Rijeci i kolege u budućnosti. Podsjeća kako su radnici odmah znali, a politika tvrdi da nije, da je cilj MOL-a bio ugasiti rafineriju u Sisku.

„Sada je krajnji cilj ulazak u vlasničku strukturu JANAF-a, sad će se i ove zlatne koke domoći Mađari. Slijedi nam gubitak energetske neovisnosti, a ako nema energetske, nema ni nikakve druge neovisnosti“, poručio je.

Ponovio je da su Mađari ušli LNG, Petrokemiju, a sad žele ući i u JANAF.

„Možda koristi imaju osobno i ovaj ministar i ostali koji su u igri“, zapitao se i zaključio da nema logike da se ovim poslom prema Mađarskoj poveća dobit. Što se tiče Siska, upozorio je da su radnici predugo doma pod izlikom zdravlja, da navodno pokretanje bio rafinerije nije isplativo te da MOL prelazi na konačan udarac.

Komentiraj