SEKULIĆ IZ RAFINERIJE “Već treći Božić nam ovako čestitaju”

Nikola Cutuk/PIXSELL

Predrag Sekulić, predstavnik Stožera za obranu sisačke Rafinerije, gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao odluku o zatvaranju Rafinerije.

“Treći Božić oni nama čestitaju na ovakav ili sličan način. Očigledno je da s obzirom da smo jučer čuli da je Nadzorni odbor prije toga glasao jednoglasno o ovakvim odlukama, s druge strane jučer i uprava, hrvatski članovi uprave moraju glasati onako kako im kaže Vlada. Očigledno je da smo mi u zabludi i da mi mislimo da postoji spor između hrvatske i mađarske vlade, između Ine i MOL-a. Očito smo mi u zabludi, izgleda da je sve u najboljem redu”, rekao je Sekulić za N1.

“Barem tri hrvatske vlade su krive zbog svoje neaktivnosti što se tiče same Ine. Ova rafinerija je radila kapacitetom od dva milijuna tona i 1993. godine, u vrijeme agresije. Tržište je izgubljeno namjerno, na što smo upozoravali stalno. Na koji način će se objasniti da uvozimo iz Njemačke, Grčke, s Mediterana? Mi stojimo na braniku hrvatske neovisnosti u segmentu energetike. Ovo je pljuska za 550 radnika koji i danas rade u Rafineriji, od kojih je barem 500 branitelja, a i onima koji su poginuli prije četvrt stoljeća”, rekao je Sekulić.

“Idemo staviti emocije na stranu, nama u sisku to nije potrebno. Ova Rafinerija nije iz proračuna kune uzela, samo je uprihodovala u proračun”, rekao je.

Komentiraj