NACIONAL OBJAVLJUJE DOKUMENTE koji otkrivaju nevjerojatan i zagonetan utjecaj Vladimira Šeksa na pravosudni sustav u vrijeme komunističkog režima SFRJ, kada je, kako on tvrdi, bio žrtva progona Službe državne sigurnosti

Vladimir Šeks, osobni savjetnik premijera Andreja Plenkovića koji je prošle subote u funkciji predsjednika Nadzornog odbora Počasnog bleiburškog voda bio na komemoraciji žrtvama partizanskog zločina na Bleiburškom polju, desetljećima je jedan od najmoćnijih i najutjecajnijih hrvatskih političara. No tu svoju moć i utjecaj Šeks nije uvijek crpio samo iz brojnih političkih funkcija koje je obnašao, nego je najsnažnija poluga njegove moći oduvijek bilo – pravosuđe.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakNETANYAHU “Hamas je odgovoran za nasilje u Gazi”
Sljedeći članakRH među zemljama EU s najvećim padom proizvodnje na mjesečnoj razini
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.