Patrik Macek/PIXSELL

Šeks: Opozivom premijera dotaknut ćemo dno, HDZ će izgubiti izbore

Novinarima u Saboru obratio se i Vladimir Šeks koji još jednom nije propustio kritizirati Karamarka.

“Jedan način je da demokracija preživi teške udarce i ode u sunovrat, a druga je da rezultira ozdravljenjem pacijenta, odnosno hrvatske demokracije. Da bi se došlo do ozdravljenja, prvo se treba doći do dna krize. Kada cijelo društvo dođe do dna, da ide u ponor, da sve institucije prestaju funkcionirati, onda nastupa vršni trenutak krize kad se događa to da dođe do ozdravljenja pacijenta. Dno krize će biti ako dođe do opoziva premijera, pa onda ako preslagivanje ne uspije. Tada neće biti ni efektivnog rada parlamenta ni vlade i doći će do raspisivanja izbora. HDZ, Domoljubna koalicija i Most s punim pravom pokušavaju izbjeći izbore jer bi na njima bili poraženi, a SDP mudro šuti. Nisam politički vjernik nego racionalist. Vidjet ćemo je li to sve jedan veliki blef i hoće li se vaditi da su ih drugi izdali”, rekao je Šeks.

“HDZ bi trebao odustati od opoziva premijera ali sve čine da bi spasili Karamarka od izglasavanja nepovjerenja. Mislim da bi Karamarko trebao podnijeti ostavku”, dodao je Šeks

Šeks kaže da je HDZ prokockao veliku šansu.

“HDZ je imao izravnu šansu, ali je šansu prokockao. Umjesto da se okrenu životnim temama i kritiziranju vlade Zorana Milanovića, okrenuli su se lustraciji, ustašama i partizanima. Tako su se doveli u situaciju da moraju pristajati na Most. HDZ mora imati značajnu ulogu u političkom životu, uz određene personalne promjene”, zaključuje Šeks.

Komentiraj