ŠEKS ‘Bit ću pročelnik-koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a’

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Doajen HDZ-a Vladimir Šeks potvrdio je u utorak da će biti pročelnik-koordinator Savjetodavnog vijeća HDZ-a, koje čini dvadesetak uglednih članova stranke.

“To je savjetodavno tijelo, a Predsjedništvo HDZ-a na prošloj sjednici je utvrdilo prijedlog članova i to ovih dana treba imenovati Središnji odbor”, rekao je Šeks novinarima upitan o  njegovu  angažmanu u tom savjetodavnom tijelu stranke.

Savjetodavno vijeće HDZ-a, pojasnio je, propisano je Statutom stranke, neformalno je tijelo koje tvore osobito zaslužni, ugledniji i viđeniji članovi HDZ-a koji nisu članovi središnjih tijela HDZ-a.

Njih na prijedlog Predsjedništva HDZ-a bira Središnji odbor HDZ-a, a saziva ga i predsjeda mu predsjednik HDZ-a.

Šeks je kazao i da je zadatak Savjetodavnog vijeća HDZ-a razmotriti sva strateška pitanja hrvatske politike, stranačka pitanja te Predsjedništvu HDZ-a daje svoje savjetodavno mišljenje, prijedloge i inicijative.

Ranije za tportal otkrio je da su za članove Savjetodavnog vijeća predloženi Zdravka Bušić, Mirko Zelić, Dubravko Jelčić, Franjo Tomić, Stjepan Šterc, Krešimir Ćosić, Franjo Gregurić, Nikica Valentić, Borislav Škegro, Zoran Jašić, Milan Ramljak, Ljerka Mintas Hodak, Branko Salaj, Nevio Šetić, Marko Širac, Božidar Petrač,  Ljilja Vokić, Ante Nazor te Neven Šimac.

Komentiraj