ŠEKS: “Ako ostane ovako, to će biti jedan od najboljih rezultata bilo koje političke stranke”

Vladimir Šeks, koji rezultate čeka u HDZ-ovom izbornom stožeru u Arheološkom muzeju u Zagrebu, rekao je za N1 da je ovo jedan od najvećih uspjeha HDZ-a.

“Ovo je jedan od najvećih uspjeha HDZ-a, ali u promijenjenim okolnostima. Ako ostane ovo što je sad, to će biti jedan od najboljih rezultata bilo koje političke stranke. Razlog je taj što je Andrej Plenković kao istinski lider na svojoj strategiji uključivosti obavio lavovski posao. Ova kampanja bila je izrazito personalizirana”, istaknuo je Vladimir Šeks.

Odbacuje zamjerke Andreju Plenkoviću da je bahat. “Ne, nije bahat. Pokazao je jobovski strpljivo lice i u debatama, i u svim dosadašnjim kampanjama, gdje je bio obasipan najnižim i najprizemnijim uvredama. Ponekad je odlučnije reagirao i to su neki dešifrirali kao bahatost. On je tolerantan politčar, to je pokazao u završnoj debati s Davorom Bernardićem.”

Šeks je rekao da pretpostavlja da će HDZ zadržati visoku prednost i da će Plenković uz nekoliko zastupnika, primjerice iz HNS-a i iz Reformista, sastaviti većinu. “Ja osobno računam na HNS i na Čačića”, rekao je i dodao da će ići i u suradnju sa zastupnicima nacionalnih manjina.

Komentiraj