KD LISINSKI Dođite na koncerte u sklopu programa Lisinski Arioso

Screenshot YouTube

Dođite na koncerte u sklopu programa Lisinski Arioso. Ravnatelj Dvorane  Dražen Siriščević i ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Mirko Boch, tokom ljeta predstavili su program dvorane za sezonu.

 

  • Novi program zove se Lisinski arioso

 

Glazba stanuje u Lisinskom – Najava nove sezone 2015/2016

Posjetitelji Lisinskog tako su već gledali ili će moći slušati Korejski simfonijski orkestar, Stevena Bishopa – Kovacevicha i prijatelje, Sanktpeterburške soliste, Berlinski simfonijski orkestar s Aleksejem Volodinom, Trio Orlando uz Zagrebačku filharmoniju, Nemanju Radulović i ansambl Double sens, Bečke dječake, Češku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a uz solistice Kseniju Kogan i Soyoung Yoon, Ivu Pogorelića i brojne druge umjetnike. 

 

  • Zagrebačka filharmonija slavi 145 godišnjicu, a u obljetničkoj godini pripremila je atraktivan glazbeni program

 

Novi operni predstavlja pjevače svjetskih opernih pozornica: Lisinski arioso ili Glas za Lisinski. U ovom ciklusu nastupili su ili će nastupiti neki od najvećih opernih zvijezda današnjice: Anja Harteros, Elina Garanča, Dmitrij Hvorostovski i Thomas Hampson.

Nitko kao Lisinski subotom & Lisinski arioso

Zagrebačka filharmonija slavi 145 godišnjicu, a u obljetničkoj godini pripremila je također atraktivan glazbeni program.

Osim sjajnih solista iz redova orkestra Zagrebačke filharmonije, kao posebno značajan najvljen je nastup trenutno najtraženijeg svjetskog flautista Emmanuela Pahuda, kao i violinista Sergeja Krylova, violončelistice Monike Leskovar, mladog udaraljkaša Filipa Merčepa te virtuozni nastupi pripadnika svjetske pijanističke elite: Rubena Dalibaltayana, Christophera Parka, Yeol Eum Son i Lise Smirnove.

U suradnji sa Kinom Europa, Filmski ciklus ove godine predstavlja hit naslove iz “tvornice filmova” legendarnog Bustera Keatona, a za najmanje će biti prikazan film The Kid, Charlieja Chaplina. U obljetničkoj godini Zagrebačka filharmonija dat će svoj doprinos humanitarnim akcijama kroz koncerte u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina, zagrebačkim Rotary klubovima, a obilježit će se i 100 godina Islama u Hrvatskoj.

 

  • Mogu se očekivati sjajne večeri najvećih opernih zvijezda današnjice: Anje Harteros, Eline Garanče, Dmitrija Hvorostovskog i Thomasa Hampsona

 

Neizostavni Filharmonijski bal, Koncert za Dan grada Zagreba, koncert u parku Maksimir, kao i koncerti Komornog studija Zagrebačke filharmonije u Umjetničkom paviljonu te Laubi, samo su dio što vas očekuje u novoj sezoni Zagrebačke filharmonije.

Komentiraj

Source:NACIONAL