Šefic kaže da novac za ogradu za kontrolu migranata na granici nije bačen

Autor:

HINA/ STA/ Nebojsa Tejic

Državni tajnik u slovenskom ministarstvu unutarnjih poslova Boštjan Šefic je rekao da postavljanje ograde na slovensko-hrvatskoj granici za kontrolu migranata nije uzalud potrošen novac, kako je to rekao hrvatski ministar unutrarnjih poslova Ranko Ostojić, prenijela je u srijedu televizijska postaja A-kanal.

Šefic je kazao da je Slovenija već imala teškoće prije više tjedana zbog manjkave komunikacije s Hrvatskom o tome koliko će migranata na granicu doći i na koje sektore, te na upozorenje premijera Mire Cerara da Slovenija ne smatra da su ispoštovane sve obveze koje su u nazočnosti njemačke kancelarke Angele Merkel Sloveniji bile dane na mini-summitu EU-Balkan o migrantskoj krizi prije više tjedana, zbog čega je postavljanje ograde postalo neizbježivo.

  • Šefic je kazao da će dvovlasnici koji imaju zemlju i u Hrvatskoj imati manje neugodnosti jer će zbog bodljikave žice morati napraviti koji kilometar više ali da je sve po zakonu te da se radi o njihovoj sigurnosti, sigurnosti migranata i lakšem radu policije.

“Žica ne predstavlja radikalnu intervenciju u prostor iako je svaka prepreka neugodna”, kazao je Šefic, te dodao da je ograda predviđena zakonom ako bi mogao biti ugrožen red i mir.

Kako prenosi A-kanal, Šefic smatra da bi opet moglo doći do situacije u kojoj će Slovenija ograničiti priljev migranata koje je spremna prihvatiti iz Hrvatske, te opasnosti da ih Hrvatska onda ciljano i  disperzirano šalje na granicu, pa bi ih slovenska policija kad prijeđu zelenu granicu morala tražiti po kukuruzištu ii šumama, što se želi unaprijed spriječiti ogradom.

Žičana ograda se postavlja zbog pravilnog usmjeravanja migranata na predviđena mjesta za registraciju, pa taj će  na način i  posao policajaca koji su već iscrpljeni višetjednim radom s migrantima i prijete štrajom biti lakši, ocjenjuju u ravnateljstvu slovenske policije.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)