Šef uprave Đure Đakovića odgovorio na kritike šefa JANAF-a

janaf

Marko Bogdanović, šef uprave Đure Đakovića odgovorio je u TNT-u N1 televizije na ovotjedne kritike šefa JANAF-a Dragana Kovačevića, koji je posao izgradnje spremišta za naftu dodjelio tvrtki bez poznatih referenci KING ICT za koju je nekad radio ministar Damir Krstičević.

Kovačević je rekao da su Đuro Đaković “jadničci” i da nisu mogli dobiti garanciju. Jeste li jadničci?

Hvala na pitanju. Ja bih u prvom redu izrazio žaljenje zbog retorike koju je upotrijebio za Đuru i dugogodišnjeg partnera koji je na JANAF-ovim terminalima napravio poslove vrijedne 500 miljuna. Što se tiče natječaja, sudjelovali smo sa Zagreb montažom. Činjenica je da smo ponudili cijenu veću od konkurencije, nekih 19 milijuna. Ispunili smo sve uvjete i predali garanciju vrhunske banke i vlastite reference. Reference na temelju kojih je konkurentski konzorcij pobijedio, ne mogu komentirati. Stoji da su angažirali neke od naših kompanija kao podizvođače.

Kako to da su podizvođači pristali jeftinije radili za nekog drugog?

Mi smo dali ponudu za koju smo smatrali da je adekvatna. Nakon odabira izvođača, svatko ima mogućnost obaviti posao po cijeni po kojoj želi. Mi nismo imali mogućnost utjecaja na to. Po kojoj cijeni i pod kojim uvjetima rade, nisam u mogućnosti pretpostaviti.

Kako komentirate da je posao dobio netko tko dosad nije radio takve stvar?

Mogu samo govoriti o svojoj kompaniji. Zna se tko je Đuro Đaković i mi smo dokazali svoje sposobnosti.

Niste jadničci?

To uopće ne želim komentirati.

Jeste li se žalili na odluku?

Mi smo uložili prigovor. JANAF je naš prigovor odbio i za nas je taj posao time završen. Ja bih htio istaknuti da ćemo sudjelovati na bilo kojem budućem natječaju JANAF-a i mogu samo uvjeriti javnost i JANAF da ćemo i dalje biti ozbiljan partner koji će kao i do sada ozbiljno pristupati poslu.

Komentiraj