Hrvatska
Decoration icon

Policija

Šef u policiji pijan izazvao prometnu, udario u stupić pa u drvo. Udaljen je s dužnosti

Autor:

11.05.2023., Novaki Petrovinski - Oko 1:45 ujutro u Novakima Petrovinskim kod Jastrebarskog dogodila se prometna nesreca u kojoj je sudjelovalo jedno osobno vozilo te je vozac smrtno stradao. Photo: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Šef u policiji PU ličko-senjske u subotu je pijan za volanom izazvao prometnu nesreću nakon čega je udaljen i službe i protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

“Jučer, 30. rujna 2023. godine oko 19.15 sati na dionici državne ceste broj 50/II, u mjestu Janjče, došlo je do prometne nesreće s materijalnom štetom. Do prometne nesreće je došlo kada je 56-godišnji policijski službenik Policijske uprave ličko-senjske izvan službe, upravljao službenim automobilom pod utjecajem alkohola (1.16 g/kg), te je izlaskom iz oštrog nepreglednog zavoja na ravni cestovni potez zbog nekretanja sredinom obilježene prometne trake, izgubio nadzor nad upravljačem automobila i sletio udesno ispod razine kolnika gdje je udario u smjerokazni stupić za označavanje ruba kolnika, a potom u stablo”, navodi se u policijskom priopćenju.

Sukladno Zakonu o policiji zbog nedoličnog ponašanja u službi ili izvan službe kada teško šteti ugledu policije, dodaju iz policije, policijski službenik koji je ujedno i rukovoditelj u Policijskoj upravi ličko-senjskoj je Rješenjem načelnika Policijske uprave ličko-senjske udaljen iz službe, te će protiv njega biti podnesen zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.