Šef riječkih vatrogasaca: “Stanje je normalizirano, ispumpavat ćemo vodu cijeli dan”

U Rijeci je u srijedu za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru, a kanalizacija nije mogla prihvatiti svu vodu pa su ulice poplavljene. Promet ulicama u središtu grada bio je ili onemogućen ili usporen. Jedna osoba je poginula nakon što je zaglavila u bujici ispod automobila.

“Stanje se normaliziralo. Od 19 sati bilo je mnogo poziva, na stotine. Imali smo veliki broj intervencija, intervenirali smo na preko 100-tinjak lokacija radi velikih količina kiše koje su pale u kratko vrijeme”, rekao je Hinko Mance, zapovjednik JVP-a Rijeka za HRT.

Pozivi su se nastavili i jutros. Mance kaže da je to očekivano i da su riješili probleme koje su imali što se tiče velike količine vode na prometnicama, no sada je ostala velika količina vode u podrumima i prizemnim dijelovima objekata.

“Kako ljudi dolaze na posao ili u svoje zgrade, vide koji su problemi i cijeli dan će biti jako intenzivan zbog ispumpavanja vode”, dodao je.

Sve interventne ekipe bile su na terenu, imaju dovoljno rezervi da pokriju cijeli grad tijekom dana i ne očekuju da će morati tražiti pomoć iz drugih dijelova Hrvatske.

Što se tiče prognoze, kiša će i danas padati cijeli dan, Mance se nada da neće padati kao sinoć.

Potop u Rijeci! U bujici poginuo muškarac, vatrogasci zatrpani pozivima. Filipović: “Ostanite kod kuće!”

Komentiraj