Pixabay

ŠEF POREZNE “Nepravilnosti kod svakog drugog ugostitelja”

Šef porezne uprave Božidar Kutleša u nedjelju je gotovao u emisiji RTL Danas, gdje je otkrio detalje dosadašnje inspekcije. Porezna uprava prvog je ‘udarnog’ vikenda krenula u pojačan nadzor, a Kutleša naglašava kako kazne i prekršaji nisu svrha te akcije.

“Svrha je povećanje izdavanja broja računa i podizanje svijesti građana da moraju uzimati račune. Još jedna svrha je i kažnjavanje onih prijestupnika koji čine najteže prekršaje, npr. koji imaju velike viškove u blagajnama koji se broje u tisućama kuna. Postoje i oni ugostitelji, tj. porezni obveznici koji koriste sustav da bi ostvarili korist tako što osnivaju jednostavna dionička društva. Takva vrsta prekršaja će biti strogo sankcionirana”, objasnio je.

Od početka godine, naglašava, u suradnji s carinskom upravom, Porezna je uprava provela više od 6500 nadzora, a polovica ih je bilo s nepravilnostima. “Taj podatak nas je zaprepastio i utro nam put kojim moramo ići. Moramo se dalje baviti fiskalizacijom. Svaki drugi je bio u nekom prekršaju, to nije dopustivo. Mi smo pružili ruku, ponudili blaže kazne, no neki jednostavno to ne žele. Njih moramo rigorozno kazniti”, izjavio je.

Komentiraj