Šef policije Srbije: “Uspjeli smo odbiti napade huligana koji su pokušali osvojiti Skupštinu”

 

Beogradska policija jutros je održala konferenciju za novinare na kojoj je komentirala noćašnje prosvjede.

Na konferenciji je rečeeno da je neprijavljeno okupljanje počelo oko 19 sati. Poručili su da se policija ponašala ‘profesionalno’ te dodali da im građani mogu vjerovati.

Vladimir Rebić, direktor policije Srbije, kazao je da su uhićene 24 osobe. “Osim moralne i fizičke štete policijskim službenicima, značajnu štetu je imala i imovina Republike Srbije. Huligani su zapalili pet policijskih vozila”, rekao je Rebić.

“Onda su se odlučili na radikalnije mjere. Bocama i kamenjem su gađali policiju. Tek tada je došlo do upotrebe konja i suzavaca. Tako smo uspjeli odbiti napade huligana koji su s ne znam kakvim ciljem pokušali osvojiti Skupštinu. 43 policajca su se javila u bolnicu. Nažalost, jedan kolega ima frakturu lubanje i potres mozga”, rekao je šef srpske policije

“Ovo je bio skandalozno ponašanje male grupice građana, nekih 300 ljudi koji su sudjelovali u ovom vandalskom dijelu. Policija je bila dosta suzdržana, imamo 43 ozlijeđena policajca”, odgovorio je na novinarsko pitanje o prebijanju prosvjednika.

“Kad više nije bilo izbora, morali smo primijeniti silu”, rekao je.

Komentiraj