EPA/RALPH LAUER

ŠEF POLICIJE DALLASA Ubijeni napadač želio poubijati bijele policajce, rekao da je djelovao sam

Naoružani napadač koji je ubijen u Dallasu u okršaju s policijom, službenicima je rekao kako je bio uznemiren zbog policijskog ubijanja Afroamerikanaca te da je želio poubijati bijele policajce, rekao je šef policije David Brown u Dallasu.

Osumnjičenik je rekao i da je djelovao sam. U napadu na prosvjedu protiv policijskog nasilja nad Afroamerikancima, u petak je ubijeno pet policajaca, a uhićena su trojica osumnjičenika.

Brown je dodao da je osumnjičenik ubijen kada je policija elsplozivom nastojala završiti opsadu u zgradi u kojoj se osumnjičenik sakrio. Napadač je razgovarao s pregovaračima, kojima je rekao da su ga uznemirile nedavne policijske pucnjave. “Rekao je da je ogorčen na bijelce i da ih je htio ubiti, pogotovo policajce”, ispričao je Brown. “Dodao je da nije povezan s nijednom grupom i da je djelovao sam”, zaključio je.

Pucnjava je započela oko 20:45 sati po lokalnom vremenu u četvrtak, dok su mirni prosvjednici šetali gradom. Oni su prosvjedovali zbog policijskog ubojstva dvojice Afroamerikanaca u razmaku od samo dva dana.

Komentiraj