Šef NZJZ-a Primorsko-goranske županije: KBC Rijeka na rubu visokog opterećenja

Glavni epidemiolog NZZJZ-a Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević rekao je da zadnjih dana Primorsko-goranska županija ima mini trend koji je pozitivan u odnosu na smanjivanje dnevne incidencije te se broj aktivnih slučajeva polako smanjuje.

Dodao je da će manje ljudi tražiti intenzivniju liječničku skrb u bolnici koja je na rubu visokog opterećenja ako se broj novooboljelih počne smanjivati, prenosi HRT.

Poručio je da se na području županije javljaju manja žarišta koja su povezana s lokalnom transmisijom osoba koja se druže. Rončević je rekao da je dobra vijest što na području županije nema većih žarišta unutar organizacija i različitih ustanova. Naglasio je da će Rijeka dobiti svoju prvu COVID-ambulantu.

“To će značiti poboljšanje zdravstvene skrbi za COVID-pozitivne pacijente koji nisu za bolničko liječenje”, rekao je.

Dodao je da će se s COVID-ambulantom smanjiti i pritisak koji je vezan za dijagnostiku i liječenje u bolnici. HRT je u svom Dnevniku inače konstatirao da proljetos ova županija nikada nije imala više od sto novooboljelih u jednom danu, dok se taj dnevni rast posljednjih dana penjao skoro do 200.

Komentiraj