Šef Matice sindikata Vilim Ribić dobio Šipak kao antikomunikator godine: “To je potvrda da posao radim odlično”

Predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić  reagirao je u subotu na to što mu je Hrvatska udruga za odnose s javnošću dodijelila Šipak za antikomunikatora godine te ocijenio kako mu je to samo potvrda da svoj posao radi odlično.

“Ugodno sam iznenađen antinagradom “Šipak” Hrvatske udruge za odnose s javnošću. S obzirom na to tko ju je dodijelio to je za mene zapravo nagrada i potvrda da svoj posao radim odlično. Stoga mi je to jedno od najdražih priznanja do sada”, stoji u Ribićevoj reakciji.

Riječ je o 14. dodjeli nagrada HUOJ-a Grand PRix za najbolje komunikacijske projekte odnosa s javnošću, gdje je Ribiću dodijeljen Šipak godine za najlošiju komunikaciju u javnom prostoru.

Ribić kaže kako je antinagradu za antikomunikatora godine dobio zato jer je navodno dijelio radnike na javni i privatni sektor. Ističe međutim kako ne postoji niti jedna njegova izjava u kojoj je tako nešto zagovarao već se suprotstavljao svima onima koji su o činili.

“Davor Huić je samoproglašeni predsjednik svih poreznih obveznika”

“Postao sam antikomunikator godine zato što se tijekom ovih godina krize, u okolnostima otimanja oko skučenih resursa, stalno suprotstavljam egoizmu i neukosti imućne manjine na štetu socijalnih i radnih prava građana i radnika, jednako i u javnom i u privatnom sektoru”.

Ribić tvrdi kako s podjelom na javni i privatni sektor manipulira vrsta društveno neodgovornog poduzetništva a jedan od istaknutijih u tom podrivanju je Davor Huić, istovremeno član žirija, koji mu je  dodijelio antinagradu.

“Tko ne zna, Davor Huić je samoproglašeni predsjednik poreznih obveznika, dakle predsjednik svih građana Hrvatske, koji se silno borio protiv oporezivanja imovine bogatih. Taj je čovjek povezan s radikalno desnim krugovima u SAD-u koji razvijaju strategije slabljenja sindikata radi slabljenja socijalne države.

Jedna od strategija takvih krugova je permanentno ocrnjivanje sindikalnih čelnika. Važnost koju mi pridaje govori da sam ja zapravo postao antikomunikator godine zapravo zato što sam komunikator desetljeća”, zaključuje Ribić.

 

Komentiraj