Šef Kolindine kampanje u Ličko-senjskoj županiji poznat po skandalima

Branislav Šutić, predsjednik HDZ-a Otočac, uz Senj najjače HDZ-ove organizacije u Ličko-senjskoj županiji, imenovan je za direktora kampanje Kolinde Grabar-Kitarović za Ličko-senjsku županiju. Nacionalu je tu informaciju potvrdio izvor iz ličko-senjskog ogranka HDZ-a koji je otkrio i da je odluka donesena prilikom nedavnog posjeta šefa stranke Andreja Plenkovića Gospiću i Ličko-senjskoj županiji. Izbor Šutića za šefa kampanje Kolinde Grabar-Kitarović još je jedan dokaz da u HDZ-u imaju dvostruka mjerila kada su u pitanju kadrovi koji se postavljaju na važne funkcije unutar stranke, a Šutićeva promocija mogla bi imati i negativne posljedice s obzirom na njegov imidž u javnost.

Naime, Branislav Šutić poznat je kao političar čiju je karijeru obilježio niz skandala, a čak je u dvije ustanove u kojima je radio dobio otkaz. Šutić je otkaz dobio u Nacionalnom parku Plitvička jezera i Veleučilištu Nikole Tesle u Gospiću. Međutim, otkako je vlast preuzeo Andrej Plenković, Šutić se vratio u obje ustanove. Na Veleučilištu Nikole Tesle ponovno je zaposlen od 1. siječnja ove godine, iako je prije nekoliko godina, u vrijeme dok je bio dekan, najprije bio smijenjen s te pozicije, a potom je dobio otkaz zbog napada na prodekana Ivicu Bakovića. Nakon otkaza Šutić je podigao nekoliko tužbi protiv Veleučilišta, ali je u međuvremenu došlo do nagodbe i tužba je povučena.

Istovremeno dok je bio dekan u Gospiću, Šutić je bio i ravnatelj Nacionalnog parka Plitvička jezera. S te pozicije smijenjen je tijekom vlade Zorana Milanovića te je maknut na poziciju savjetnika. Međutim, zbog nedolaska na posao nedugo zatim mu je uručen otkaz. Šutić je zbog otkaza tužio i NP Plitvička jezera, no ta tužba je odbačena jer je na sudu utvrđeno da je izvanredni otkaz bio opravdan. Sve to nije bilo prepreka Šutićevu povratku u tu instituciju, ovoga puta kao člana Upravnog vijeća, i to za aktualne vlade Andreja Plenkovića. Naime, na to mjesto imenovao ga je u srpnju 2017. ministar Tomislav Ćorić. Nešto više od dvije godine kasnije Šutićev snažan položaj unutar stranke potvrđen je imenovanjem za direktora kampanje Kolinde Grabar-Kitarović.

Komentiraj