Šef HZZO-a se ispričao: “Nespretno sam se izrazio, veoma poštujem žene”

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucian Vukelić u srijedu je, gostujući na HRT-u, izjavio da mu je drago što su žene u studiju, da puno više pričaju te su muškarci, po njegovu mišljenju, operativniji. Na činjenicu da je izrekao seksističku izjavu upozorio ga je i voditelj emisije, a Vukelić je rekao: “Ne, ne, govorim operativno kad objašnjavamo nešto, ne”.

“Žene više pričaju, muškarci su operativniji”: Evo reakcija na seksističku izjavu ravnatelja HZZO-a

Nakon prospavane noći, ravnatelj HZZO-a ispričao se putem priopćenja medijima. Priznaje da je njegova izjava bila neprimjerena, ali tvrdi da mu nije bila namjera ikoga uvrijediti.

“U sinoćnjoj emisiji Otvoreno na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava”, napisao je.

Komentiraj