Šef hrvatske krim policije Gerovac o pronađenom tijelu u Dunavu: “Za dva dana identifikacija će biti gotova”

U Beograd je stigao i šef hrvatske krim policije Antonio Gerovac, koji je sudjelovao u ovoj višemjesečnoj potrazi. Prije odlaska u Beograd komentirao je detalje slučaja, potvrdu identiteta i proceduru.

Potraga za Matejom Perišom započela je prije više od četiri mjeseca, a aktivno je uključena i hrvatska policija. “Evo upravo jutros smo razgovarali s kolegama u Beogradu koji su nas izvijestili da su pronašli tijelo mlađe muške osobe za koju postoje indicije da bi se moglo raditi o nestalom Mateju Perišu. Ono što vam u ovom trenutku mogu reći da će se sukladno pravilima struke tijelo voditi na obdukciju, utvrđivanje identiteta i onda ćemo moći sigurnije komunicirati radili se o Mateju ili ne”, objašnjava Gerovac za RTL.

Na pitanje hoće li činjenica da je Matejev otac ostavio svoj DNK ubrzati proceduru, Gerovac je odgovorio:

“Sve ovisi o načinu na koji će se DNK utvrđivati, hoće li to biti moguće iz mekih tkiva, kostiju, o tome ne mogu sad špekulirati. Pretpostavka je da bi u dan do dva ta DNA identifikacija mogla biti gotova”.

Šef hrvatske krim policije objasnio je proceduru nakon pronalaska tijela.

“Ono što je sad neka procedura da se tijelo koje je pronađeno u vodi, izvuče, napravi se očevid, tijelo se odvozi na Zavod za sudsku medicinu gdje će se ga pregledati patolozi, utvrdit će se uzrok smrti, eventualne ozlijede, uzet će se uzorak DNK analize i uspoređivati s onim koji je ostavio Matejev otac”.

Komentiraj